Today.ua

Lifecell подав до суду на АМКУ: усі подробиці

Український оператор мобільного зв'язку Lifecell подав позов до Антимонопольного комітету з вимогою скасувати рішення відомства від 3 жовтня 2018 року, яким не було встановлено в діях Vodafone і Київстар ознак зловживання монопольним становищем.

У компанії вважають, що зазначені оператори встановлюють необґрунтовано високі ціни для дзвінків своїх абонентів на номери абонентів інших операторів у регіонах їх лідерства. А отриману грошову вигоду вони використовують для субсидування надання послуг в інших регіонах, де їх позиції слабкіші, таким чином стримуючи здорову конкуренцію.

"На нашу думку, внаслідок процедурних порушень Антимонопольним комітетом були не повністю встановлені та досліджені обставини справи, що потягло за собою ухвалення незаконного рішення", - уточнили в прес-службі Lifecell.

У компанії Lifecell переконані, що Vodafone і Київстар навмисно не конкурують один з одним в регіонах, де кожен з них має суттєву перевагу (Vodafone - на сході, Київстар - на заході).

Мобільний оператор просить АМКУ врегулювати тариф по всій Україні та надати рекомендації щодо зниження тарифів конкурентів, орієнтованих на споживачів у галузях зі значною абонентською базою до рівня тарифів в інших регіонах.

Раніше Антимонопольний комітет пригрозив мобільному оператору Lifecell штрафом у разі, якщо він не відмовиться від чотирьохтижневих мобільних тарифів на користь місячної абонплати. Остаточне рішення з цього питання буде прийматися колегіальним органом комітету в травні.

Як повідомлялося, таку вимогу в компанії порахували необґрунтованою і зазначили, що мають право змінювати розрахункові періоди в тарифних планах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ