Торт "Наполеон" - дуже популярний десерт серед українців. Однак приготувати його за класичним рецептом під силу далеко не кожній господині, тому пропонуємо "взяти на озброєння" спрощений варіант торту.
Вам знадобляться всього три інгредієнта:
- листкове бездріжджове тісто - 450 г;
- вершки жирністю 33% - 400 г;
- згущене молоко - 200 г.
Якщо у вас заморожене тісто, то його потрібно повністю розморозити, контролюючи, щоб воно не завітрилось і не покрилося скоринкою.
Викладіть тісто на дошку і наріжте на стрічки шириною приблизно 1-1,5 см. Смужки тіста викладіть на деко з пергаментом і випікайте в духовці при 220 температурі градусів приблизно 15 хвилин.
Для приготування крему холодні вершки збийте, але не надто довго і не на великій швидкості.
Як тільки вершки вже почали тримати форму, поступово додавайте згущене молоко. Міксер весь час тримайте на мінімальних обертах. Наприкінці ви маєте отримати не густий, але гладкий і однорідний крем.
Візьміть форму для запікання, на дно викладіть харчову плівку, налийте трохи крему і розрівняйте його. Після цього викладіть палички і знову зверху налийте крем, розподіляючи по всій поверхні паличок.
Крем лийте щедро і виконуйте ці маніпуляції до тих пір, поки дозволяє форма і інгредієнти. Останнім повинен бути шар крему. Накрийте десерт харчовою плівкою, придавіть рукою, щоб крем добре розійшовся, і приберіть в холодильник на 12 годин.
Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати морквяний торт без випічки.