Ледачий “Наполеон“: покроковий рецепт десерту з трьох інгредієнтів

Автор: Оксана Житнюк

Торт "Наполеон" - дуже популярний десерт серед українців. Однак приготувати його за класичним рецептом під силу далеко не кожній господині, тому пропонуємо "взяти на озброєння" спрощений варіант торту.

Ледачий “Наполеон“: покроковий рецепт десерту з трьох інгредієнтів - today.ua

Вам знадобляться всього три інгредієнта:

  • листкове бездріжджове тісто - 450 г;
  • вершки жирністю 33% - 400 г;
  • згущене молоко - 200 г.

Якщо у вас заморожене тісто, то його потрібно повністю розморозити, контролюючи, щоб воно не завітрилось і не покрилося скоринкою.

Викладіть тісто на дошку і наріжте на стрічки шириною приблизно 1-1,5 см. Смужки тіста викладіть на деко з пергаментом і випікайте в духовці при 220 температурі градусів приблизно 15 хвилин.

Популярні зараз

Держава призначила літнім українцям 900 гривень щомісячної доплати до пенсії

Обурені діями уряду словаки зібрали гроші на снаряди для ЗСУ

Робота половини українських банків може зупинитися: у НБУ назвали причину

У Білому домі повідомили, коли розпочнеться постачання зброї в Україну

Для приготування крему холодні вершки збийте, але не надто довго і не на великій швидкості.

Як тільки вершки вже почали тримати форму, поступово додавайте згущене молоко. Міксер весь час тримайте на мінімальних обертах. Наприкінці ви маєте отримати не густий, але гладкий і однорідний крем.

Візьміть форму для запікання, на дно викладіть харчову плівку, налийте трохи крему і розрівняйте його. Після цього викладіть палички і знову зверху налийте крем, розподіляючи по всій поверхні паличок.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Крем лийте щедро і виконуйте ці маніпуляції до тих пір, поки дозволяє форма і інгредієнти. Останнім повинен бути шар крему. Накрийте десерт харчовою плівкою, придавіть рукою, щоб крем добре розійшовся, і приберіть в холодильник на 12 годин.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати морквяний торт без випічки.