Today.ua

Київстар, Vodafone і lifecell запускають в Україні 5G: перші подробиці

Українські мобільні оператори Київстар, Vodafone, lifecell та Інтертелеком підписали з Кабміном спільний меморандум про покриття всієї території України мережами 4G і 5G. Це сталося під час інвестиційного форуму, який сьогодні проходить у Маріуполі.

"Я вірю, що з цього моменту почнеться тотальна цифровізація України", - прокоментував підписання документа прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

З боку операторів меморандум підписували: президент «Інтертелекому» Борис Акулов, директор з корпоративного управління і контролю «Vodafone Україна» Ольга Дейнега, головний виконавчий директор lifecell Ісмет Язиджы і президент «Київстару» Олександр Комаров.

У тексті меморандуму прописані наступні завдання:

Це означає, що в зазначеному спектрі оператор сам зможе впроваджувати будь-яку технологію, не чекаючи дозволу, будь то 3G або 4G. Далі за планом - оператори повинні подати заявку в АМКУ, який повинен схвалити їх скоординовані дії, щоб потім комітет не сказав, що це змова.

Раніше повідомлялося, що Київстар оновив тарифи для контрактних абонентів. Перший місяць користування більшістю тарифів буде коштувати 100 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ