Today.ua

Київстар розширив покриття 4G ще на 303 населених пункти

Один із найбільших українських операторів мобільного зв'язку Київстар підключив до мережі 4G ще 303 населених пункти, де проживає 425 тисяч осіб. Можливість користуватися швидкісним мобільним інтернетом з'явилася у мешканців Асканії-Нової, Вилкового, Деражні, Почаєва, Рожнятина, Теплика, Тростянця, Томаківки, Ямполя та інших невеликих міст і селищ. Відзначається, що до 31 липня 2019 року послуги мобільного інтернету в мережі 4G надаватимуться усім абонентам Kyivstar необмежено без плати за мегабайти. Про це повідомляють у прес-службі компанії.

На сьогоднішній день мережа 4G від Київстар працює в 6412 великих і малих містах і селищах, де проживає 28,1 млн осіб, або 67,7% населення України.

Щоб забезпечити абонентів мобільним інтернетом високої якості Київстар встановив 26 тисяч базових станцій, що використовують найбільшу кількість радіочастот. За 2018 рік та І кв 2019 року компанія інвестувала в розвиток нових технологій понад 8 млрд грн. Нагадаємо, що в мережі Kyivstar середня швидкість мобільного інтернету найвища серед всіх мобільних операторів України. Такі дані наводить в дослідженні за 2018 рік міжнародна компанія Ookla.

Щоб скористатися 4G, абоненту потрібен смартфон, що підтримує цю технологію зв'язку, а також USIM-картка. Отримати безкоштовну USIM-картку можна в будь-якому фірмовому магазині Kyivstar.

Раніше повідомлялося, що Київстар розширив мережу четвертого покоління (4G/LTE) в 10 областях України. У компанії також заявили про готовність впроваджувати 5G в тому випадку, коли з'явиться затребуваність ринку. Більшу частину поточних застосувань 5G можна реалізувати на мережах 4G, де достатньо швидкості для цього і є потенціал нарощування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ