Today.ua

“Київстар“ розширив мережу 4G : перелік населених пунктів

Один із найбільших українських операторів мобільного зв’язку "Київстар" запустив мережу четвертого покоління (4G/LTE) в нових населених пунктах України - у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Чернівецькій та Хмельницькій областях. Про це повідомили у прес-службі компанії.

"Завдяки цьому ще 680 тисяч жителів України отримали доступ до нових технологій мобільного зв'язку. На сьогодні мережа 4G «Київстар» охопила 4218 населених пунктів, де проживають 22,8 млн осіб, 55% населення України", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, мобільний інтернет 4G з'явився в Горохові, Маневичах, Любомлі, Рожищі Волинської області. В Закарпатській області це Берегове, Вишково, Нересниця; в Івано-Франківській – Космач, Долина, Печеніжин, Косів, Рогатин, Богородчани, Снятин. У Львівській області 4G запустили у Бориславі та Червонограді; на Рівненщині –  у селі Великі Межирічі, Дубному, Городеці, Дубровиці, Осовій, Козині, Кореці. У Тернопільській області – це Борщів, Бережани, Козова. У Хмельницькій – Летичів, Ярмолинці, Полонне, Оринин. У Чернівецькій – Вижниця, Хотин.

У компанії підкреслили, що завдяки зв'язку 4G абоненти зможуть отримувати нові переваги мобільного інтернету.

"З технологією LTE середня швидкість передачі даних вища в 16 разів, а затримка в передачі інформації (ping) менша у 2,5 раза в порівнянні з найсучаснішими мережами 3G. Для абонентів це можливість швидко обмінюватися «важким» контентом, дивитися онлайн ТВ високого розширення, в лічені секунди завантажувати мобільні додатки скрізь, де є покриття мережі", - додали в прес-службі.

За 2018 рік споживання мобільного дата-трафіку в мережі "Київстар" у порівнянні з 2017 збільшилося на 153% - до 2753 Мб на абонента.

Нагадаємо, у лютому 2019 року "Київстар" підключив до 4G зв’язку 450 тисяч жителів України в 85 населених пунктах.

Як повідомлялося, "Київстар" запустив новий сервіс SMS-оплати проїзду в міському транспорті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ