Today.ua

Київстар пояснив обвал цін на інтернет до 10 гривень на місяць: це не змова

Київстар минулого тижня потрапив у гучний скандал, після того, як запустив для своїх абонентів інтернет по 10 гривень в місяць. Така ціна є рекордно низькою на ринку, і всі конкуренти обурилися такому кроку від мобільного оператора. Київстар звинуватили у демпінгу цін з метою переманити до себе абонентів. Але мобільний оператор стверджує, що це не так.

Як відомо, у Маріуполі Київстар запустив тимчасову акцію, за умовами якої громадяни можуть користуватися домашнім інтернетом всього за 10 гривень на місяць. Така щедрість дивує, але чому б не скористатися акцією.

Фахівці інтернет-асоціації України, в яку входить безліч українських операторів мобільного зв’язку, стверджують, що приблизна собівартість ШПД в Україні становить близько 100 грн/місяць, тому ціна 10 гривень/місяць є не тільки демпінгом по відношенню до конкурентів, але це навіть нижче за собівартість послуги. Дозволити собі такі акції можуть лише "великі" мобільні оператори, і то не всі. Київстар взагалі не помітить втрат коштів від даної акційної пропозиції, але його конкуренти можуть втратити абонентів, бо їх послуги дорожчі.

У відповідь на звинувачення у демпінгу, в Київстарі заявили, що українське законодавство не порушували. Акційні знижки – це світова практика, і право встановлювати тарифи на свій розсуд і проводити акції з будь-якими умовами гарантовано будь-яким операторам зв’язку відповідно до українського законодавства.

Але у інтернет-асоціації та самих користувачів виникає запитання, чому в Маріуполі місяць використання домашнього інтернету коштує 10 гривень, а в інших українських містах український оператор пропонує тарифи не менше 200 гривень на місяць. Це видається досить дивним.

За словами мобільного оператора, після закінчення акції абоненти зможуть вирішувати, чи користуватися їм надалі послугами Київстар. Але невідомо, скільки коштуватиме домашній інтернет для маріупольців надалі, і чи дійсно вони захочуть залишатися з цим мобільним оператором.

Нагадаємо, Київстар запустив нові тарифи з вигідними пропозиціями для своїх абонентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ