Today.ua

Київстар, Lifecell і Vodafone продовжують піднімати вартість тарифних пакетів: де вигідніше

Мобільні оператори "Київстар", Vodafone і lifecell розгорнули тарифне протистояння, причому відразу на багатьох фронтах. В результаті багато абонентів, особливо користувачі тарифних планів pre-paid, вже отримали SMS з новинами про підвищення абонплати.

Якщо раніше про збільшення регулярного платежу заявляли раз в декілька місяців: наприклад, в грудні 2018 року підняв абонплату lifecell, в лютому 2019 року - "Київстар", а в березні 2019 року - Vodafone. Цього ж літа підвищення тарифів не дає відволіктися і на хвилину.

Один тільки Vodafone за останні два тижні переглянув тарифні плани двічі. З 15 липня вже подорожчали архівні пакети лінійки Vodafone Red. А з 1 серпня зросте вартість в пакетах SuperNet Start, SuperNet Pro, SuperNet Pro-1, SuperNet Unlim, Family Plus і SuperNet Turbo.

Прес-служби всіх трьох найбільших телеком-компаній не підтверджують, але і не спростовують інформацію про намір підняти плату за основним тарифних планів до кінця року. Але телеком-експерти прогнозують, що ціни зростуть в цьому році ще двічі: у вересні-жовтні і до кінця четвертого кварталу.

Тарифна карта українських операторів зараз виглядає таким чином:

У Vodafone Ukraine мінімальний тариф, доступний на сайті, - Family Plus за 70 грн. Правда, з 1 серпня він подорожчає до 80 грн. На 10-15 грн підростуть і тарифи актуальною лінійки SuperNet (від 4 ГБ+2 ГБ/3 місяці), а вартість архівних пакетів Vodafone Red збільшиться на 15-20 грн. Ще один бюджетний тариф Vodafone Device S коштує 45 грн і пропонує 50 МБ інтернету в день і 50 хвилин в мережі оператора.

В "Київстар" тариф "Безліміт соцмережі" за 75 грн (на 4 тижні) включає дзвінки в середині мережі і 2 ГБ інтернету, а також безлімітний трафік в Facebook, Twitter і текстові та gif-повідомлення в Facebook Messenger. Найдорожчий масовий тариф - "Максимальний безлим" за 225 грн.

Бюджетний тариф lifecell пропонує пакет "Чотири безліміта" за 40 грн на 4 тижні. Він включає безлімітні дзвінки всередині мережі, інтернет-трафік для перегляду відео на популярних ресурсах (YouTube, Megogo, Oll.TV, Divan.TV, 1 + 1 Video) в межах 10 ГБ, безлімітне користування Facebook, мессенджерами і 100 МБ інтернету в день на все інше. Ще один відносно недорогий пакет оператора "Інтернет Жара". Він обійдеться в 60 грн, і пропонує 20 ГБ мобільного інтернету і 100 хвилин голосових дзвінків на всі номери по країні.

Раніше повідомлялось, що Київстар, Lifecell і Vodafone мають намір змінити умови тарифікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ