Today.ua

Київський суд повернув проспектам Бандери і Шухевича “старі“ назви

У вівторок, 25 червня, Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Київської міської ради щодо перейменування проспектів Степана Бандери і Романа Шухевича в українській столиці. Про це у Facebook повідомив директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

"Суд частково задовольнив позовні вимоги, скасував рішення про перейменування просп Московського на Бандери і Ватутіна на Шухевича. Повний текст з мотивацією буде за 5 днів. Отримаємо повний текст, будемо подавати апеляцію", - повідомив В'ятрович.

У свою чергу депутат Київської міськради, голова фракції ВО "Свобода" повідомив, що відповідне рішення ухвалила суддя Олеся Чудак.

"У позивачів… була "нульова правова позиція", тому суддя до останнього затягувала винесення чергового ганебного рішення", – зазначив депутат.

Також повідомляється, що позивачкою в справі була проросійська активістка Олена Бережна.

Як повідомляв Today.ua, 6 грудня минулого року Верховна Рада ухвалила закон №8519, яким надала статус учасника бойових дій борцям за незалежність України у XX столітті, в тому числі учасникам Української повстанської армії та збройних підрозділів Організації українських націоналістів.

Нагадаємо, що раніше Київський суд ухвалив рішення щодо закону про державну мову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ