Today.ua

Київська перепічка: як приготувати легендарну сосиску в тісті в домашніх умовах

Легендарна київська перепічка складається з сосиски в тісті, обсмаженій у фритюрі.
Починаючи з 80-х років ХХ століття, ця страва в столиці готується за одним рецептом. Якщо ви знаходитесь не в Києві, але скучили за домом, то приготувати київську перепічку можна на будь-якій кухні, використовуючи прості інгредієнти.

Рецепт сосисок у тісті по-київськи

Інгредієнти:

Готуємо дріжджове тісто. Для цього розчиняємо в теплій воді цукор та дріжджі. Сухим дріжджам потрібно постояти 15-17 хвилин.

Додаємо до дріжджів просіяне борошно, сіль і замішуємо тісто. Борошна може знадобитися і більше, все залежить від його якості. Температура на кухні повинна бути 25 градусів і вище, щоб тісто добре підійшло.

Коли тісто підійде, обминаємо його та формуємо 13 прямокутних шматочків по 70 грамів. Якщо ви бажаєте приготувати менше сосисок, тоді зменшуйте пропорції інгредієнтів для тіста та ліпіть менше прямокутників.

Заздалегідь дістаньте сосиски з холодильника чи морозилки, щоб вони були кімнатної температури.

Загортаємо сосиски в тісто, як на вареники, добре закріплюючи краї. Кладемо сформовані перепічки в тепле місце, щоб вони підійшли приблизно в 2,5 рази.

Тим часом наливаємо олію в глибоку сковороду і нагріваємо її до 180 градусів.

Беремо наші сосиски в тісті і кладемо їх у олію. Обсмажуємо приблизно по 1 хвилині з кожного боку до красивого рум'яного кольору. Виймаємо перепічки на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.

Страва готова! Смачного!

Раніше повідомлялося, які інгредієнти потрібно додати до тіста для пиріжків, щоб вони довго не черствіли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ