Today.ua

Квартири і маєтки за кордоном: Зеленський володіє активами на суму $16,2 млн

Президент Володимир Зеленський на сьогоднішній день має активи на загальну суму 16,2 млн доларів. Про це свідчать результати розслідування програми "Прямий доказ".

За припущенням журналістів, глава держави може ухилятися від сплати податків. Зазначається, що у декларації за минулий рік Зеленський повідомив про будинок під Києвом, декілька квартир безпосередньо в Києві, квартиру своєї дружини Олени Зеленської в Ялті площею майже 130 кв. м., а також про низку нерухомості за кордоном.

Крім того, з 2014 року подружжя орендує квартиру у Великій Британії площею 91 кв. м. Її вартість становить близько 42 млн грн.

Також серед об'єктів незавершеного будівництва Зеленські вказали 5 готельних номерів у Грузії загальною площею 218 кв. м. Готельні номери записані на компанію Film Heritage inc, яка зареєстрована в офшорній території Белізу.

Зеленські мають дві квартири у столиці України площею майже 284 та 131 кв. м. Разом з давніми бізнес-партнерами Сергієм та Борисом Шефірами Зеленський володіє ще двома квартирами площею 254 та 198 кв. м. Ще одна квартира площею 269 кв. м записана на кіпрську компанію Aldorante Limited, бенефіціарами якої вказано подружжя Зеленських.

Крім того, глава держави є власником маєтку на узбережжі Тірренського моря в Італії вартістю 3,8 млн євро.

У період з 2014 по 2018 роки Зеленські здійснили найбільше кількість покупок. Загальна сума активів президента України сягнула $16,2 млн. Також Зеленські мають борг близько 2,1 млн євро.

Втім, журналісти наголошують, що всі компанії, власником яких є Зеленський, за останні 5 років припинили показувати обороти. У звітах повідомляється, що компанії мають у штаті по 1-2 особи.

Нагадаємо, за результатами соціологічного опитування групи "Рейтинг", президента України Володимира Зеленського назвали політиком року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ