Курячі відбивні із секретним інгредієнтом: як приготувати соковите м'ясо

Автор: Лобанова Єлизавета

Відбивні - це проста та смачна страва, яку можна приготувати з курячого філе та будь-якого іншого м'яса. На перший погляд, рецепт простий і всім відомий. Однак у деяких господарок відбивні з курки виходять сухими. Щоб готове м'ясо було соковитим та смачним, ми розкриємо головні секрети приготування курячих відбивних.

Курячі відбивні із секретним інгредієнтом: як приготувати соковите м'ясо - today.ua

Для класичних курячих відбивних, крім філе, вам знадобиться: 1-2 яйця, борошно, сіль, спеції. А щоб м'ясо було м'яким, використайте секретний інгредієнт - лимонний сік.

Наріжте філе шматочками, відбийте. Не нарізайте м'ясо надто тонко, товщина відбивних має бути не менше 5 мм. Попередньо можна замаринувати куряче філе на півгодини у спеціях та лимонному соку. За бажанням для маринаду можна використовувати соєвий соус або соус теріякі.

Які ж відбивні без кляру? Збийте 2 яйця із сіллю, перцем і додайте 1-2 ложки лимонного соку. Все ретельно перемішайте.

Популярні зараз

Держава призначила літнім українцям 900 гривень щомісячної доплати до пенсії

Обурені діями уряду словаки зібрали гроші на снаряди для ЗСУ

Робота половини українських банків може зупинитися: у НБУ назвали причину

Лавров назвав місто, яке є пріоритетною ціллю для російських окупантів

Курячі відбивні із секретним інгредієнтом: як приготувати соковите м'ясо

Обвалюйте м'ясо спочатку в борошні, потім в яєчному клярі і обсмажуйте відбивні з двох боків до золотистої скоринки на середньому вогні.

Не шкодуйте олії. Відбивні не повинні підгоряти до поверхні сковороди. Для смаження відбивних вибирайте сковороду з товстим дном, а краще – антипригарну.

Щоб відбивні були ще соковитішими, можна злегка обсмажити їх з кожної сторони, а потім скласти на деко і поставити в духовку.

Подавайте готову страву із будь-яким гарніром, або просто з салатом.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати голубці із грибами у Великий Піст.