Today.ua

Куряча тушонка з перловкою: рецепт ідеальної страви в банці на випадок відключення світла

У сучасних реаліях українці, що залишилися вдома, зіткнулися з випробуваннями, про які навіть не думали у 21 столітті. Але завжди є вихід. Наприклад, у найскладніші часи можна вижити, якщо запастися тушонкою. Але краще не брати її у магазині, не знаючи, що насправді у її складі, а приготувати вдома. Ми знайшли найпростіший, найсмачніший і найситніший рецепт страви з куркою та перловкою.

Навіть поза холодильником, у прохолодному місці (наприклад, на балконі чи льоху) тушонка у банці зберігається до року. Її можна розігріти на плиті, на багатті або їсти в холодному вигляді - на смак це ніяк не впливає.

Куряча тушонка з перловкою - рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Перловку замочуємо на ніч або хоча б на 4 години.
  2. Вранці промиваємо до тих пір, поки вода не стане кришталево чистою. Пересипаємо в каструлю, додаємо води, трохи солі та ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння та варимо на середньому вогні 40 хвилин.
  3. В іншу каструлю відправляємо курячі лапки та філе, додаємо трохи солі та варимо до готовності.
  4. Готовий бульйон проціджуємо, а м'ясо розрізаємо на шматочки.
  5. Очищену цибулю дрібно нарізаємо і відправляємо в казан, додаємо масло і трохи пасеруємо. Додаємо бульйон, м'ясо, лавровий лист, перловку та спеції на смак. Тушкуємо під кришкою 20 хвилин.
  6. Стерилізуємо банки. Розливаємо по них готову тушонку і ставимо стерилізуватися на водяній бані ще 15 хвилин. У кожну банку кладемо по ложці жиру або топленої олії і закочуємо кришками.

Готово!

Пропонуємо вам також спробувати приготувати ніжні та соковиті голубці. Кухарі розкрили секрети приготування ідеальної страви на обід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ