Today.ua

Курс долара знову росте: валюта США подорожчала на 10 копійок

Курс долара в Україні знову почав рости. Про це свідчать дані на сайті Національного банку України.

Так, Нацбанк на сьогодні, 15 січня 2020 року, встановив офіційний курс на рівні 24,02 грн за долар, що на 10 копійок вище в порівнянні з попереднім банківським днем.

На сайті НБУ зазначається, що офіційний курс гривні до долара станом на середу встановлено на такому рівні: 24,0257 гривень за 1 долар. Таким чином, валюта США піднялась в ціні на 0,0982 грн. При цьому курс долара на 14 січня становив 23,9275 грн.

Як відомо, вчора, 14 січня, міжбанківський валютний ринок відкрився зниженням курсу американської валюти. У порівнянні із закриттям попередньої сесії продажу курс знизився на 8 копійок (24,02 грн за долар), а курс купівлі вчора складав 23,99 грн за долар.

Нагадаємо, на думку президента Центру ринкових реформ, колишнього міністра економіки України, доктора економічних наук Володимира Ланового, зміцнення курсу гривні, яке спостерігалося в країні протягом останніх місяців 2019 року, було досягнуто не за рахунок ефективної роботи Нацбанку і українського уряду, а за рахунок нарощування запозичень в іноземних кредиторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ