Today.ua

Курс долара різко змінився: як заява про відставку Гончарука вплинула на валюту

Курс долара в Україні змінився після того, як прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що він написав заяву про відставку. Про це свідчать дані на сайті Національного банку України.

Так, сьогодні, 17 січня, НБУ встановив курс долара на рівні 24,20 грн. Таким чином, в порівнянні з попереднім банківським днем, курс підвищився на 13 копійок. При цьому на міжбанку в продажу курс виріс до 24,33 гривні за долар, курс в покупці - до 24,29 гривні за долар.

Експерти пов'язують таке зростання з інформацією уряду про відставку. ЗМІ зазначають, що курс почав впевнено рости сьогодні, 17 січня, з 11.00, коли вже було опубліковано заяву Гончарука про те, що він подав документ про відставку президенту України Володимиру Зеленському.

Банки встановили курс долара в межах 24,20-24,35 грн за $1, збільшивши його приблизно на 13-14 копійок. Інші валюти також пішли вгору, але незначно. Найбільше зростання показав курс євро. На думку експертів, підвищення може бути пов'язано і з тим, що сьогодні п'ятниця і торги закриваються на два дні.

Нагадаємо, після подання Гончаруком заяви про відставку в Кабміні висловили впевненість, що президент України Володимир Зеленський не підпише її.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ