Today.ua

Курс долара продовжує падати: до кінця року валюта може подешевшати до 22 грн

Курс долара в Україні продовжує стрімко падати, і експерти прогнозують, що ця тенденція і надалі буде продовжуватись. Більш того, всього за декілька тижнів, вже в 2019 року, американська валюта в Україні може впасти до позначки в 22 гривні.

За словами економічного експерта Євгена Невмержицького, тенденція зниження курсу буде спостерігатися і в 2020 році. Він наголосив, що гривня почала зміцнюватися в травні поточного року. У зв'язку з тим, що ця тенденція спостерігається протягом останніх місяців, то вже наприкінці грудня долар може коштувати в Україні менше 23 грн.

За словами експерта, різких стрибків курсу долара вгору найближчим часом в Україні очікувати не варто. Він пояснив це тим, що значні коливання вплинуть на рейтинг уряду, тому підвищення курсу для Кабміну буде невигідним.

Також слід зазначити, що станом на сьогодні на готівковому ринку спостерігається низький попит на американську і європейську валюту, що пов'язано як із загальним настроєм валютного ринку на зниження курсів, так і з поступовим зростанням продажу доларів і євро для придбання новорічних подарунків.

Нагадаємо, раніше кандидат економічних наук Олександр Хмелевський заявив, що в наступному році треба бути готовим віддати 50 гривень за долар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ