Курка і картопля - одне з найпопулярніших поєднань в сучасній кулінарії. Ці продукти є досить доступними, поживними та смачними. До того ж, існує безліч варіантів страв з курки і картоплі. Ми сьогодні розповімо один з найпростіших рецептів, який допоможе приготувати чудову вечерю.
Щоб приготувати курку з картоплею за нашим рецептом, вам буде потрібно мінімум часу і зусиль.
Вам знадобиться:
- курка - половина цілої тушки, гомілки або стегна;
- цибуля - 1 шт.;
- картопля - 600 г;
- майонез і сметана - по 100 г;
- часник - 2 зубчики;
- сіль і спеції - за смаком;
- вода - 1 стакан.
Як приготувати курку з картоплею в духовці
Спочатку промийте м'ясо і наріжте його однаковими шматочками. Кістки прибирати необов'язково - з ними менше шансів пересушити курятину.
Почистіть цибулю і наріжте її півкільцями. Далі треба змішати майонез зі сметаною, сіллю, подрібненим часником и спеціями. Картоплю треба почистити та нарізати кружечками.
У форму, пательню або деко вилийте воду, покладіть на дно нарізану картоплю, трошки посоліть. Зверху викладайте цибулю, а далі - курку. Все це залийте соусом і відправляйте в духовку, розігріту до 200 градусів. Страва запікається 40-45 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми розповіли простий рецепт салату Цезар.