Багато гурманів люблять не дієтичну курячу грудку, а саме крильця. Вони більш соковиті, а при правильному приготуванні мають дивовижну хрустку скоринку. Таке м'ясо оптимально подавати у кисло-солодкому соусі.
Курячі крильця запропонував приготувати відомий фудблогер Валерій Пономарь. Він поділився своїм рецептом на сторінці в Instagram.
Складові:
- 1 кг курячих крилець;
- 2 ст. л. борошна;
- 1 ст. л. меду;
- 1 ст. л. рафінованої рослинної олії;
- 2 ст. л. томатного соусу;
- сіль та перець за смаком;
- 1 ч. л. винного укусу чи лимонного соку;
- зубчик часнику;
- 1 ч. л. кунжуту.
Добре промийте курячі крильця і видаліть пір'я, яке могло на них залишитися. Просушіть м'ясо паперовим рушником, посоліть і поперчіть. Можна додати трохи солодкої паприки чи гострого червоного перцю. Залишіть м'ясо на 20 хвилин.
Обваляйте крила в муці, після чого відправте їх на решітку в духову. М'ясо слід випікати при температурі 200 градусів близько 45-50 хвилин. Не забудьте перевернути його на інший бік, коли перший підрум'яниться.
Поки м'ясо готується, саме час зробити соус. Змішайте мед, оцет (або лимонний сік), часник, пропущений через прес, олію (краще використовувати оливкову) та томатний соус.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Крильця потрібно відправити в миску з соусом, поки вони гарячі. Добре перемішайте м'ясо, посипте кунжутом і можна подавати. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати курячі відбивні всього за півгодини.