Today.ua

Кучма пояснив, що мав на увазі, пропонуючи ЗСУ не стріляти у відповідь

Очільник української делегації у тристоронній контактній групі Леонід Кучма пояснив, що насправді мав на увазі, озвучуючи резонансну пропозицію не відкривати вогонь у відповідь на стрілянину бойовиків на окупованому Донбасі.

За словами Кучми, кожні попередні домовленості щодо припинення вогню не були дотримані, тому всі деталі щодо запровадження т.зв. "режиму тиші" мають бути чітко прописані.

Він зазначив, що протягом усього часу окупанти ведуть провокаційні обстріли позицій української армії з територій, де мешкає цивільне населення й наголосив, що ЗСУ мають стріляти у відповідь, коли це відбувається за межами населених пунктів.

"Відповідь завжди давати треба, коли йдуть бойові дії на відповідній території, де немає таких населених пунктів...", - переконаний Кучма.

Окрім того, висловив власну думку, що війну потрібно вести військовими засобами.

Як раніше повідомляв Today.ua, до 19 червня ТКГ у Мінську має прописати декілька обов’язкових пунктів для виконання, серед яких “заборона стріляти у відповідь” та заборона на обстріл громадських об’єктів, тобто шкіл, дитячих садків тощо.

У свою чергу нардеп Дмитро Ярош зазначив, що діючий президент Володимир Зеленський, і колишній глава держави Леонід Кучма, як люди цивільні, можуть не знати, що життя військовослужбовців регламентоване Конституцією та Статутами Збройних Сил, які зобов’язують їх захищати Батьківщину зі зброєю у руках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ