Today.ua

Ксенія Собчак приїхала до України

Сьогодні, 17 січня, російська телеведуча і політик Ксенія Собчак завітала до Києва. Про свій візит вона повідомила в мережі Іnstagram, де оприлюднила відео, на якому видно Європейську площу.

Приїзд до Києва росіянка не пов'язує із політикою.

"Уявити собі, що у Київ можна просто любити їздити і мати тут друзів без політичного контексту неможливо, так? Пекло якесь. А тут, до речі, гостинні і прекрасні мої друзі. І жодної політики. Крім того, що за день стало зрозуміло, що абсолютна більшість моїх знайомих переконана в перемозі [на виборах президента України Петра Порошенка. Тому що "у нього всі бабки", - написала Собчак.

За інформацією російських ЗМІ, Собчак приїхала до Києва аби зустрітися із
кандидатом у президенти Володимиром Зеленським та записати з ним інтерв'ю.

У Державній прикордонній службі України повідомили, що у них не було підстав не впускати в країну російську журналістку.

За словами помічника глави відомства Олега Слободяна, у правоохоронців немає інформації про відвідування Собчак анексованого Криму з моменту ухвалення українського законодавства про визнання півострова тимчасово-окупованою територією. Тому підстав перешкоджати Собчак у перетині українського кордону немає.

Нагадаємо, РНБО продовжила заборону на в’їзд до України громадян РФ чоловічої статі віком від 16 до 60 років. 

Раніше Міністр закордонних справ України Павло Клімкін виступив за постійне обмеження в'їзду росіян до України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ