Today.ua

“Кожному варто це запам'ятати“: Олена Зеленська звернулась до всіх жінок

Олена Зеленська, дружина президента України, повідомила громадянам про гарячу лінію, на яку слід телефонувати, якщо ви зіштовхнулись із випадками домашнього насильства. Відповідний допис з'явився на сторінці Олени Зеленської в Facebook.

Так, перша леді заявила, що насильство в сім'ях українців має перестати бути закритою темою і "проблемою двох дорослих". Також Зеленська розповіла про методи боротьби з домашнім насильством.

"Серед дієвих механізмів, які вже впроваджуються в Україні спільними зусиллями держави і міжнародних організацій, є запуск національної гарячої лінії з протидії насильству та створення тимчасових притулків для постраждалих", - зазначила вона.

Зеленська наголосила, що кожен бажаючий може зателефонувати на номер 1547 і отримати кваліфіковану допомогу щодо насильства.

"Від насильства не застрахований ніхто. Тому кожному варто просто запам'ятати чотири цифри - 1547. Це - номер національної гарячої лінії. Чотири цифри, покликані врятувати життя. Сюди може звернутися кожен, хто страждає від насильства в сім'ях, і отримати кваліфіковану інформаційну, психологічну та правову допомогу, а при необхідності - і екстрене реагування поліції. Вірю, що завдяки цьому кількість ганебних випадків домашнього насильства буде поступово зменшуватися", - сказала перша леді.

Нагадаємо, раніше Олену Зеленську розкритикували за перевірку якості харчування в школах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ