Today.ua

Котлети виходять соковитими і ніжними: який інгредієнт зробить вашу страву незабутньою

Котлети - універсальна м'ясна страва, яку можна подавати з будь-яким гарніром як на обід, так і на вечерю. Щоб котлети вийшли соковитими, потрібно знати один простий секрет. Можна роками готувати котлети по одному і тому ж рецепту, але не знати, як поліпшити їх смак. Вся справа в інгредієнті, який додається в фарш. В магазинному фарші його точно немає, а якщо ви робите фарш для котлет своїми руками, тоді наша порада вам стане в нагоді.

Для приготування домашнього фаршу потрібно взяти в середньому 1 кг м'яса (за смаком), 0,5 кг цибулі, 1 морквину, сиру картоплю або хліб. Овочі в фарші роблять котлетки більш соковитими, а спеції — ароматними. Тому не шкодуйте для фаршу улюблених приправ, солі і перцю. Саме час розкрити головний секрет. Коли будете додавати у фарш приправи, додайте ще пару щіпок харчової соди. Цього буде цілком достатньо, щоб котлетки вийшли ніжними і пишними.

Важливо знати, що якщо ви додаєте в котлети соду, тоді яйця і хліб класти не потрібно. Замість хліба додайте терту картоплю, а замість яєць - 20-30 гр вершкового масла. Ці інгредієнти не переб'ють смак м'яса і зроблять страву соковитою.

Смажте котлети на сковорідці з двох сторін не більше 7 хвилин. Подавати страву можна на тарілці з овочами і будь-яким іншим гарніром.

Раніше повідомлялося, як приготувати котлети без хліба з маринованою цибулею в маринаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ