Today.ua

Котлети виходять ніжними і соковитими, якщо додати до них секретний інгредієнт

Котлети люблять у багатьох сім'ях, але не завжди у господарок ця страва виходить соковитою і ніжною, як того хотілося б. Рецепт приготування котлет у кожного свій. Хтось додає у фарш більше хліба, хтось овочів. Багато залежить від м'яса і від обраних приправ. Але є ще один секрет приготування смачних котлет, про який ми вам сьогодні розповімо. Цю хитрість використовували ще кухарі радянських їдалень, але сьогодні мало хто про це пам'ятає.

Рецепт приготування соковитих котлет

Інгредієнти:

Головний секрет приготування фаршу полягає в додаванні до нього мінеральної води. Газована вода зробить котлети пористими і соковитими. Напевно, для багатьох це стане відкриттям. Перекрутіть м'ясо на м'ясорубці, додайте цибулю, терту моркву, соєвий соус для смаку, приправи, і гарненько перемішайте фарш руками.

Щоб котлетки вийшли ніжними і пишними, також додайте у фарш пару щіпок харчової соди. Замість хліба можна додати терту картоплю, а замість яєць — 20-30 гр. вершкового масла.

Накрийте фарш плівкою і дайте йому постояти 15 хвилин. Після цього можна починати формувати наші котлетки. Обвалюємо шматочки м'яса в сухарях і смажимо їх на рослинній олії. Викладаємо готові котлети на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.

Страва готова! Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати котлети без хліба з маринованою цибулею в маринаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ