Котлети люблять у багатьох сім'ях, але не завжди у господарок ця страва виходить соковитою і ніжною, як того хотілося б. Рецепт приготування котлет у кожного свій. Хтось додає у фарш більше хліба, хтось овочів. Багато залежить від м'яса і від обраних приправ. Але є ще один секрет приготування смачних котлет, про який ми вам сьогодні розповімо. Цю хитрість використовували ще кухарі радянських їдалень, але сьогодні мало хто про це пам'ятає.
Рецепт приготування соковитих котлет
Інгредієнти:
- Фарш – 500 г
- Газована вода – 100 г
- Цибуля – 1 шт.
- Морква середня – 1 шт.
- Суміш перців, паприка – по ½ ч. л.
- Соєвий соус – 1 ч. л.
- Сухарі панірувальні
- Рослинна олія
Головний секрет приготування фаршу полягає в додаванні до нього мінеральної води. Газована вода зробить котлети пористими і соковитими. Напевно, для багатьох це стане відкриттям. Перекрутіть м'ясо на м'ясорубці, додайте цибулю, терту моркву, соєвий соус для смаку, приправи, і гарненько перемішайте фарш руками.
Щоб котлетки вийшли ніжними і пишними, також додайте у фарш пару щіпок харчової соди. Замість хліба можна додати терту картоплю, а замість яєць — 20-30 гр. вершкового масла.
Накрийте фарш плівкою і дайте йому постояти 15 хвилин. Після цього можна починати формувати наші котлетки. Обвалюємо шматочки м'яса в сухарях і смажимо їх на рослинній олії. Викладаємо готові котлети на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.
Страва готова! Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати котлети без хліба з маринованою цибулею в маринаді.