Одним із методів зміцнення імунітету можуть стати корисні чаї з плодів і трав. Такі напої можна вживати в раціоні щодня і насичувати організм корисними мікроорганізмами та вітамінами. Також необхідно пити велику кількість чистої води.
Чай з шипшини
Цей вітамінний напій підвищує опірність організму до інфекцій та вірусів. Він корисний при перевтомі і стресі. Шипшина містить вітаміни С, Е, А, В2, залізо, мідь, марганець, кремній, фосфор. Достатньо жменю сушених плодів шипшини залити літром окропу, настояти не менше шести годин і пити протягом дня.
Чай з обліпихи
Обліпиховий чай має протизапальну і бактерицидну дію та благотворно впливає на органи дихання. В плодах обліпихи містяться вітаміни групи С, В, Е, К, залізо, каротин і фолієва кислота. У чай з обліпихи можна додати лимонний сік, бадьян і корицю. А для кращого ефекту обліпиху потрібно протерти через сито або розтовкти в ступці.
Імбирний чай
Імбир завжди використовували для профілактики простудних і вірусних захворювань. Це джерело великої кількості вітаміну С, А, В, корисних амінокислот, заліза, калію, фосфору, цинку і магнію. Корінь імбиру, з якого роблять чай, покращує травлення, роботу серцево-судинної системи, омолоджує організм. Для приготування вітамінного напою корінь імбиру натирають на тертці або ріжуть тонкими скибочками, заливаючи окропом. В такий чай можна додавати лимон, м'яту, мед.
М'ятний чай
Напій з м'яти можна приготувати як з сушених листя, так і зі свіжих. У м'ятний чай можна додати лимон та мед, і залити окропом. Для аромату м'яту можна мішати з іншими травами, наприклад, з чебрецем. В м'яті міститься аскорбінова кислота, фітонциди, дубильні речовини, мідь, цинк, натрій, магній і калій, фосфор та залізо. Такий напій розслабляє і заспокоює нервову систему, що вкрай необхідно в період епідемії. Адже не секрет, що стрес знижує імунітет.
Раніше повідомлялося, які продукти і вітаміни обов'язково потрібно вживати під час карантину, щоб знизити шанси захворіти коронавірусом.