Today.ua

Корупція в “Запоріжжяобленерго“: НАБУ повідомило про підозру соратникам президента

Журналісти програми "Схеми. Корупція в деталях" оприлюднили розслідування щодо розкрадання коштів в енергетиці та причетності до цієї справи соратника президента Ігоря Кононенка. Записи розмов між фігурантами справи були передані НАБУ, які вже розпочали своє розслідування. Журналісти не уточнюють, звідки у них ці звукозаписи, проте запевняють, що спеціальна експертиза у США підтвердила їх достовірність.

Згідно з матеріалами справи, перший заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенка" Ігор Кононенко разом із бізнесменами Григорієм та Ігорем Суркісами, а також іншими викопосадовцями причетний до схем з виведення 1,4 млрд гривень з декількох обленерго у Харкові, Черкасах та Запоріжжі.

Зокрема, НАБУ проводить офіційне розслідування про розкрадання коштів "Запоріжжяобленерго", у рамках якого вже повідомлено про підозру бізнесмену Дмитру Крючкову. Він був оголошений у розшук ще у 2016 році, а у квітні 2018 року його затримали у Німеччині.

За словами екс-депутата Крючкова, найближче оточення президента Петра Порошенко курувало оборудки в енергетичному комплексі та отримувало від цього значну частину прибутку.

Ігор Кононенко у свою чергу готує позов до закордонного суду на журналістів програми "Схеми".

"Ми не боїмося суду, оскільки впевнені у правдивості викладених у розслідуванні фактів, які були ретельно перевірені нашою редакцією", – повідомила головний редактор "Схем" Наталка Седлецька.

https://youtu.be/S--4rTQ9Xrk

В Україні нараховується 25 обленерго, контрольні пакети шістьох з яких перейшли до рук держави, інші перебувають у приватній власності. Контроль над "Запоріжжяобленерго" перейшов до братів Суркісів, які володіють за ФК "Динамо".

Раніше повідомлялося, що у справі щодо розкрадань в “Укроборонпромі” з‘явився ще один підозрюваний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ