Today.ua

Корупція в Міноборони: СБУ викрила схему поставок зіпсованої тушонки для бійців ООС на 15 мільйонів

У ході спецоперації співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили схему постачання неякісних продуктів для потреб Міністерства оборони. За даними СБУ, для формування "недоторканного запасу продовольства" Збройних сил України комерційна структура поставила майже 180 тонн м'ясних консервів загальною вартістю понад 15 млн гривень.

"Для уникнення відповідальності посадові особи ЗСУ вступили в змову з підприємцем для заміни харчової продукції на якісну. У той же час непридатні для вживання консерви чиновники планували використовувати для харчування особового складу ЗСУ, зокрема, в районі проведення Операції об'єднаних сил", – сказано в повідомленні СБУ.

Факт розтрати бюджетних коштів оборонної сфери в особливо великих розмірах був задокументован.

"Зараз тривають слідчі дії на території військових частин ЗСУ, в офісних і складських приміщеннях комерсантів причетних до протиправної діяльності", – повідомили в СБУ.

Спецоперація проводилася спільно з Головним слідчим управлінням Національної поліції під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури.

Раніше СБУ перехопила партію контрабандних сигарет, яка стала найбільшою в історії України. Спільна спецоперація СБУ і Держбюро розслідувань тривала три дні. Спочатку була виявлена оптова база, де зберігалися сигарети без акцизних марок. Зі складу було вилучено 10 тисяч коробок з цигарками на 70 мільйонів гривень. Після цього на автостоянці поблизу були виявлені 13 вантажних автомобілів. Фури також виявилися набитими сигаретами. За даними СБУ, продукція частково призначалася для країн Євросоюзу, а також — для внутрішньоукраїнського чорного ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ