Today.ua

Корупція на митниці: на Вінничині начальник “наварився“ на 300 тисяч грн за розмитнення авто

У Вінницькій області начальник митного поста брав по 500 гривень за кожну митну декларацію при розмитненні автомобілів. Про це повідомили у прес-службі Національної поліції України.

Відомо, що до злочинної схеми причетні начальник одного з митних постів та інші митники.

"За кожну виставлену митну декларацію суб'єкти господарювання повинні були платити 500 гривень неправомірної вигоди. Задокументували численні факти отримання начальником одного з митних постів винагороди на загальну суму майже 300 тисяч гривень. За певну винагороду останній вирішував питання про безперешкодне розмитнення транспортних засобів", – йдеться в повідомленні поліції.

Правоохоронці вилучили 96 тисяч гривень, отриманих на митному посту в якості неправомірної вигоди. Зараз проводяться обшуки за місцем роботи та проживання затриманих. Триває слідство.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський прийняв рішення звільнити всю Одеську митницю. Стало відомо, що глава держави під час візиту в Одеський морський порт залишився незадоволений тим фактом, що доходи порту падають, а зарплати керівництва зростають.

У Зеленського також повідомили, що від контрабанди в Одеському порту Україна втрачає приблизно мільйон доларів на день. Тому Зеленський прийняв рішення звільнити працівників місцевої митниці і знайти на їх місце "чесних людей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ