Today.ua

Коронавірус у Порошенка: надійшли останні звістки про стан хворого екс-президента

Президенту Порошенку, який 29 вересня повідомив про те, що захворів на коронавірус, стало трохи краще, повідомляє видання strana, посилаючись на джерела, близькі до родини президента.

СОVID-19 в екс-гаранта виявили після того, як він побував з візитами у двох областях України, а також гучно відсвяткував своє 55-річчя в ресторані. Де саме п'ятий президент підхопив інфекцію, ніхто не скаже, включаючи і його самого. Проте 29 вересня він повідомив, що його тест на коронавірус виявився позитивним, і він припиняє свої передвиборчі поїздки.

А вже 3 жовтня стало відомо, що стан Порошенка погіршився, і його госпіталізували. Як згодом з'ясувалося, в екс-гаранта виявили двосторонню пневмонію. А буквально два дні тому, 7 жовтня, надійшла інформація, що йому стало гірше. Про це повідомила дружина колишнього президента Марина Порошенко в розмові з журналісткою Яніною Соколовою.

Дружина розповіла, що її чоловік перебуває в дуже важкому стані, а лікарі навіть не можуть взяти у нього кров для аналізу, тому що кров дуже загусла. Та, очевидно, за два дні медикам приватної клініки "Оберіг", яким Порошенко довірив своє життя, вдалося здійснити прорив у лікуванні хвороби екс-гаранта. Сьогодні з'явилася звістка, що Петру Порошенку вже краще, він йде на поправку, хоч і дуже повільно.

Звичайно, лікування і догляд у цій клініці, де добове перебування вартує 11 500 гривень, не такі, як у звичайних лікарнях. Однак, незважаючи на космічну вартість тутешнього перебування, в ковідному відділенні усі 20 ліжок зайняті. При цьому джерело повідомляє, що нібито з понеділка, 12 жовтня, в цьому відділенні буде розгорнуто ще 20 ліжок. Причому це не 2-3 палати, забиті пацієнтами, немов шпротами в банці, а повноцінні палати, розраховані на одного-двох хворих з усім необхідним комфортом. Втім, якщо пацієнт зовсім поганий, то навряд чи його цікавить ще якийсь комфорт, крім апарату ШВЛ.

Нагадаємо, Петро Порошенко навіть під час своєї хвороби не пропустив нагоди, щоб не звинуватити в занедбаному стані медичної галузі команду нового президента. Про це він написав у своєму Facebook. П'ятий президент, при якому вітчизняна медицина повністю фінансувалася з бюджету і всіх лікували безкоштовно, дорікнув шостому президенту, що той витратив гроші з коронавірусного фонду на будівництво доріг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ