Today.ua

“Коронавірусна“ тисяча: чи отримають українські пенсіонери обіцяні надбавки

Українські пенсіонери отримають обіцяні урядом надбавки у зв'язку з карантином, введеним на тлі активного поширення коронавірусу, коли будуть внесені відповідні зміни у державний бюджет. Про це сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі одного з українських телеканалів.

Вона наголосила, що мова йде про додаткову тисячу гривень, яку держава пообіцяла пенсіонерам в якості надбавки до основних виплат. При цьому на "коронавірусну" тисячу можуть розраховувати тільки ті, чия пенсія складає менше 5 тис. грн.

Наразі в Мінсоцполітики очікують, коли Верховна Рада проголосує за зміни до держбюджету, що дозволить виплатити пенсіонерам обіцяну "коронавірусну" тисячу грн.

"Порядок фінансування цієї тисячі вже прийняв уряд. Ми очікуємо, що найближчим часом відбудеться засідання (Верховної Ради, - ред.) і депутати приймуть зміни до державного бюджету. Для нас це найголовніше. Це буде і підстава виплатити, і буде джерело фінансування... Ми відразу виплатимо ці кошти людям. Ми казали, що це буде в квітні. Ми не відмовляємось. Я впевнена, що на наступному тижні ми спільно з депутатами вже відзвітуємо спільно, що таке рішення буде реалізовано", - сказала глава Мінсоцполітики.

Нагадаємо, раніше у Пенсійному фонді повідомили, що грошова допомога у вигляді однієї тисячі гривень для тих, чия пенсія складає менше 5 тис. грн, може бути нарахована автоматично.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ