Today.ua

Коронавірус в Україні: за минулу добу, 3 квітня, статистика захворювань перетнула тисячу

Коронавірус в Україні, попри всі зусилля влади, медиків і суспільства, все-таки нарощує статистику. Так, лише за минулу добу, 3 квітня, в Україні зафіксовано 175 нових випадків захворювання на цю, вкрай небезпечну, недугу.

Таким чином, на світанок сьогоднішнього дня, 4 квітня, в нашій державі було клінічно підтверджено 1072 випадки. 27 наших співвітчизників, яким поставили цей діагноз, на жаль, уже не топтатимуть ряст. Але є і втішна цифра: 22-м українцям вже вдалося вилікуватися від коронавірусу. В їхній крові, після лікування, не залишилось збудника цієї хвороби.

Якщо брати в розрізі останньої доби, то за добу 3 квітня померло семеро наших співвітчизників і одужало троє.

Тим часом, світовий показник захворюваності на COVID-19 теж минулої доби подолав сумний рубіж. Так, за даними сайту Worldometers, на початок цієї доби у світі вже налічувалося понад мільйон людей, в яких виявили коронавірус. Їхня чисельність становила – 1 091 332 особи. Недуга забрала життя 58 524 жителів нашої планети. Показник тих, хто вже одужав, вищий, ніж цифра померлих, і це дає нам усім надію. Отже, на сьогодні вже 228 038 жителів Землі змогли подолати цю інфекцію.

Лідирують за кількістю хворих на сьогодні Сполучені Штати. До десятки країн із найбільшою чисельністю хворих входять також: Італія, Іспанія, Німеччина, Китай, Франція, Іран, Великобританія, Туреччина та Швейцарія.

Нагадаємо, якщо буде спостерігатись динаміка зниження захворюваності, то карантин в Україні наприкінці квітня буде послаблено. Його залишать лише для студентів, школярів та пенсіонерів. Водночас транспорт, промисловість та інші види діяльності будуть поступово відновлювати роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ