Today.ua

Коронавірус в Україні стає все небезпечніше: кількість хворих на 16 квітня різко зросла

Коронавірус охопив вже понад 2 млн осіб по всьому світу. Станом на 16 квітня, в Україні різко зросла кількість інфікованих COVID-19. За останню добу було зафіксовано 397 нових випадків захворювання. Всього в нашій країні налічується 4161 хворих. Кількість летальних випадків зросла до 116. Про це свідчить оновлена статистика МОЗ.

Тільки за останню добу коронавірусом заразилися 100 медичних працівників та 29 дітей. Серед летальних випадків більшість (86%) складають пацієнти від 50 років. З підтвердженим діагнозом померло 62 чоловіки та 54 жінки.

Лідером за кількістю заражених залишається Чернівецька область (662 випадків), Київ (644 осіб), Івано-Франківська (401 випадок) і Тернопільська області (333 випадки).

Далі рейтинг областей виглядає таким чином:

Загальне число інфікованих коронавірусом у світі перевищило 2 млн осіб, кількість померлих досягла 134 677 тисяч. Лідером за кількістю хворих залишаються США — 644 348 осіб, ще 28,5 тис. пацієнтів померли від COVID-19. Тільки за останню добу в Сполучених Штатах жертвами коронавіруса стали 2407 американців. Зростає статистика захворюваності та смертності у Франції, Британії та Туреччин. При цьому темпи поширення пандемії в Італії та Іспанії знижуються. Всесвітня організація охорони здоров'я вважає, що пік пандемії коронавіруса в світі ще не досягнуто.

Раніше повідомлялося, що з 6 квітня в Україні вступили в дію нові посилені правила карантину. За прогнозами МОЗ, 24 квітня карантин не скасують, оскільки після Великодня очікується пік захворюваності. На свята українців закликають залишатися вдома, а пасхальне богослужіння транслюватимуть в режимі онлайн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ