Today.ua

Коронавірус в Україні найбільше “вдарив“ по молодим людям: в чому причина

Коронавірус в Україні найбільше "б'є" по молодими людям, а не по пенсіонерам, як прийнято вважати. Пов'язано це з ти, що саме молоді українці найбільше подорожують та "привозять" вірус з-за кордону.

Станом на сьогодні коронавірус в Україні був підтверджений лабораторно у 549 осіб, з яких 13 пацієнтів померли. Більшість хворих склали люди середнього та молодого віку. Статистика свідчить, що коронавірусом в Україні хворіють люди у віці від 20 до 50 років.

Завідувачка лабораторії грипу Інституту епідеміології Алла Мироненко зазначила, що саме ця вікова група найбільше подорожувала країнами, де був спалах COVID-2019, а також особи віком від 20 до 50 років були на заробітках за кордоном.

"За кордоном збудник вірусу занесли китайські туристи, первинно заражаючи місцеве населення. Процес було складно контролювати, а карантинні заходи були введені запізно. Ми ввели карантин вчасно, але COVID-19 в Україну привезли в основному ті, хто подорожував або ті, хто повернувся з заробітків", - сказала вона.

Нагадаємо, за даними експертів пік епідемії коронавірусу в Україні припаде приблизно на 20-ті числа квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ