Today.ua

Коронавірус в Україні йде на спад: кількість хворих за добу різко знизилася

Коронавірус охопив вже 4,8 млн осіб по всьому світу. Станом на 19 травня, в Україні було зафіксовано 18 876 випадків захворювання COVID-19. За останню добу кількість інфікованих збільшилася на 260 осіб. Це рекордно низький показник за останні 2 місяці, що свідчить про зниження рівня захворюваності в країні. До цього часу щодня фіксувалося 400-500 нових хворих. Всього від коронавіруса в країні загинуло 548 осіб, одужали - 5632 українців.

Згідно з оновленими даними МОЗ, в Україні третій день поспіль скорочується число нових випадків зараження COVID-19. За останні кілька днів кількість хворих знизилася на 20%. Найбільше заражених коронавірусом за добу виявлено в Києві (38), Львівській (32) та Чернівецькій (29 випадків) областях. За загальною кількістю хворих лідерами в Україні залишаються Чернівецька (2742 випадку), Київська (1245 випадків), Івано-Франківська область (1235 випадків) і Київ (2359 випадків).

Далі рейтинг областей виглядає таким чином:

У середу, 20 травня, Уряд прийме рішення про наступний етап послаблення карантину. Ймовірно, дати повного закінчення карантину в Україні у зв'язку з пандемією коронавіруса, це 4-10 червня. До цього часу в країні планується запустити транспорт, відкрити фітнес-центри та дитячі садки, але все ще будуть закритими торгові центри, театри та кінотеатри.

Нагадаємо, наземний громадський транспорт у Києві повинен запрацювати у звичайному режимі після 22 травня. Крім того, було оголошено, що після завершення карантину ціни на проїзд у київському громадському транспорті різко зростуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ