Today.ua

Коронавірус в Україні йде на спад: кількість хворих 5 травня значно зменшилася

Коронавірус охопив вже 3,5 млн осіб по всьому світу. Кількість хворих в Україні за останню добу пішла на спад — 366 випадків. Всього в країні зафіксовано 12 697 інфікованих COVID-19, кількість летальних випадків досягла 316. Про це свідчить оновлена статистика МОЗ.

Уряд продовжив карантин в країні до 22 травня, але вже з 11 травня деякі обмеження будуть зняті. Зокрема, запрацюють салони краси, перукарні, заклади громадського харчування з літніми майданчиками, відкриються парки, магазини з непродовольчими товарами, стоматології, адвокатські контори, нотаріуси та сервіси побутової техніки, музеї і бібліотеки.

За словами прем'єра Дениса Шмигаля, захворюваність COVID-19 в Україні наближається до помірного плато. За його словами, пік пандемії в країні відбудеться на початку травня. На даний момент, ситуація стабільна. Лідерами за кількістю хворих залишаються Чернівецька (1948 випадків), Івано-Франківська (1015 випадків), Тернопільська області (923 випадку), а також Київ (1583 випадки).

Далі рейтинг областей виглядає таким чином:

Кількість інфікованих коронавірусом в світі досягла 3,5 млн осіб. У США коронавірусом заразилося понад 1,2 млн осіб, а кількість померлих наближається до 70 тисяч. Число летальних випадків у Великобританії майже зрівнялося з аналогічними показниками в Італії. За добу кількість смертей у Німеччині зросла на 488, при цьому в країні вже розпочався другий етап ослаблення карантину. Знижується рівень захворюваності в Італії та Іспанії. А ось в Росії і Туреччини епідемія лише набирає обертів.

Раніше повідомлялося, як Україна буде виходити з карантину, починаючи з 11 травня. План виходу з карантину складається з 5 етапів, реалізація якого залежить від динаміки розвитку захворюваності в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ