Today.ua

“Коралова країна“: 9 страв національної кухні, які варто спробувати

Мальдіви — фантастично красива острівна країна, яка ніби зійшла зі сторінок рекламних проспектів та розкішних журналів. Вона пропонує мандрівникам неспішний відпочинок, сповнений релаксу. Знайти зручні дати, познайомитися з пропозиціями готелів можна на https://bronix.ua/tours/maldives - сервіс пошуку туроператорів BRONIX допоможе не розгубитися серед розмаїття пропозицій. Ясна річ, що обмежуватися лежанням на пляжі — не найкращий спосіб накопичити позитивні враження на цілий рік. Щоби не нудьгувати, можна перевірити, чи лежить шлях до серця туриста через шлунок?

Особливості та ключові страви мальдівської кухні

Головні компоненти меню зумовлені острівним розташуванням та кліматом країни. Більшість страв готують із морепродуктів, і їхній вибір вражає навіть досвідченого гурмана! Краби та молюски в мушлях найдивовижніших форм, креветки та кальмари — усе це неповторно смакує навіть без особливих мудрувань кухаря. Ще одна особливість місцевої кухні — щедре використання соусів. До речі, більшість із них готують на основі кокосового молока.

Які ж страви варто точно спробувати в райському куточку?

  1. Тунець із рисом. Ця риба посідає почесне місце в раціоні острівних мешканців. Тут її в’ялять, тушкують, печуть, сушать, готують на відкритому вогнищі. Рис — традиційний гарнір, який доповнюють прянощами.
  2. Гарудхі. Вишуканий прозорий бульйон із тунця, який подають із лаймом, чилі, цибулею.
  3. Рікаакуру. Щільна паста з тунця, яку вживають у їжу по-різному: її намазують на хлібці, додають до чилі або рису.
  4. Кулі Боакібаа. Найпопулярніший мальдівський пиріг, до складу якого входять подрібнений тунець, м’якоть кокосу, мелений рис.
  5. Рибне або овочеве карі. Оскільки на кухню островів вплинули індійські традиції, гостра підлива з купою приправ та шматочками овочів і морепродуктів дуже популярна.
  6. Роші. Плоскі пиріжки, схожі на хлібці, — чудове доповнення до багатьох страв.
  7. Банановий квітковий салат. Страва з романтичною назвою дійсно готується із подрібнених суцвіть із додаванням свіжого кокоса та прянощів.
  8. Алуві Боакібаа. Смачний десерт у вигляді кокосового пирога із маніоки.
  9. Бонді. Десерт, який посприяв появі культового батончика «Баунті», ніжні палички із солодкої кокосової м’якоті.

На столі під час мальдівського частування завжди буде великий вибір свіжих екзотичних фруктів. Запивати страви тут люблять зеленим чаєм із кокосовим молоком, пальмовим та фруктовими соками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ