Today.ua

Копчене сало з часником і перцем: як приготувати пікантну закуску на Великдень

Сало - популярний продукт на столах українців як у свята, так і в будні. Напередодні Великодня кожна господиня хоче приготувати щось смачне, і однією зі страв на святковому столі може стати сало, копчене по-особливому рецепту. Приготуйте пікантну закуску із сала і прянощів, і ваша родина буде в захваті!

Інгредієнти:

Для маринаду:

Секрет приготування копченого сала полягає в правильному маринаді. Для цього всі необхідні інгредієнти потрібно змішати з 1 л води і добре прокип'ятити.

Поки маринад на плиті, дістаємо з холодильника сало, обтираємо його рушником і ріжемо на 2 частини.

Кладемо шматки сала в маринад і варимо на маленькому вогні 25 хвилин. Після цього залишаємо сало в каструлі на ніч. За цей час воно добре просочиться маринадом.

Вранці натираємо на дрібній тертці часник, додаємо до нього чорний мелений перець і обвалюємо в цій суміші готові шматочки сала.

Загортаємо сало у фольгу і кладемо в холодильник. Зберігатися воно там може тиждень.

Закуска готова! Копчене сало можна використовувати для приготування бутербродів з чорним хлібом, прикрашаючи їх зеленою цибулею та іншою зеленню.

Смачного!

Раніше повідомлялося, що відбувається з організмом людини, якщо вона їсть сало кожного дня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ