Сало - популярний продукт на столах українців як у свята, так і в будні. Напередодні Великодня кожна господиня хоче приготувати щось смачне, і однією зі страв на святковому столі може стати сало, копчене по-особливому рецепту. Приготуйте пікантну закуску із сала і прянощів, і ваша родина буде в захваті!
Інгредієнти:
- Сало з прошарком — 1 кілограм.
- Чорний перець (мелений) — 3 столові ложки.
- Часник — 3 головки.
Для маринаду:
- Цибулеве лушпиння;
- Сіль — 200 грам;
- Чорнослив — 5 штук;
- Лавровий лист - 2-3 штуки.
Секрет приготування копченого сала полягає в правильному маринаді. Для цього всі необхідні інгредієнти потрібно змішати з 1 л води і добре прокип'ятити.
Поки маринад на плиті, дістаємо з холодильника сало, обтираємо його рушником і ріжемо на 2 частини.
Кладемо шматки сала в маринад і варимо на маленькому вогні 25 хвилин. Після цього залишаємо сало в каструлі на ніч. За цей час воно добре просочиться маринадом.
Вранці натираємо на дрібній тертці часник, додаємо до нього чорний мелений перець і обвалюємо в цій суміші готові шматочки сала.
Загортаємо сало у фольгу і кладемо в холодильник. Зберігатися воно там може тиждень.
Закуска готова! Копчене сало можна використовувати для приготування бутербродів з чорним хлібом, прикрашаючи їх зеленою цибулею та іншою зеленню.
Смачного!
Раніше повідомлялося, що відбувається з організмом людини, якщо вона їсть сало кожного дня.