Today.ua

Президент США осоромився на офіційній зустрічі

Під час офіційної зустрічі лідерів трьох пострадянских країн - Латвії, Литви та Естонії з президентом США Дональдом Трампом у Вашингтоні, американський лідер допустив географічну помилку, назвавши країни Балтії "Балканами". Про це повідомляє французьке видання Le Monde.

Дональд Трамп, який одружений на уродженці Югославії Меланії, звинуватив президента Литви Далю Грибаускайте, президента Латвії Раймонда Вейоніса та президента Естонії Керсті Кальюлайд за розпалювання війни у 90-х роках, через яку розпалася Югославія, утворивши Боснію і Герцеговину, Македонію, Сербію, Словенію, Хорватію, Чорногорію та частково визнану Республіку Косово. Лише через деякий час президенти країн зрозуміли, що під час своєї промови Трамп припустився прикрої помилки: переплутав Балкани і Прибалтику.

Прибалтійські держави знаходяться у Північній Європі, на східному узбережжі Балтійського моря. Балкани розташовані у Південній Європі та оточені з трьох боків морями -  Адріатичним, Іонічним, Егейським, Мармуровим та Чорним.

Нагадаємо, Дональд Трамп має намір заборонити дітям мігрантів, які народилися на території США, автоматично отримувати американське громадянство. 

Раніше повідомлялося, що США закликають Канаду надати Україні летальне озброєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ