Today.ua

Кому з українців переглянуть умови нарахування субсидій: у Мінсоцполітики дали роз'яснення

У Міністерстві соціальної політики вирішили переглянути систему нарахування субсидій і визначення пенсійного віку для працівників дитячих будинків сімейного типу. Зокрема, йдеться про необхідність зміни схеми нарахування субсидій для тих сімей, які проживають у великих за площею будинках або квартирах. Про це заявив міністр соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський під час зустрічі з Уповноваженим президента України з прав дитини Миколою Кулебою у четвер, 26 вересня.

Порушувалося також питання необхідності зменшення пенсійного віку і збільшення розміру пенсій для вихователів сімейних будинків, які, в силу специфіки роботи, працюють цілодобово і не мають можливості йти на лікарняні і брати відпустки.

За словами заступника міністра, вже триває робота над переглядом системи нарахування субсидій і визначення пенсійного віку для працівників дитячих будинків сімейного типу. Одним із пріоритетів міністерства він також назвав збільшення кількості і якості соціальних працівників.

Нагадаємо, субсидіантам, які матимуть борги за комунальні послуги перед початком опалювального сезону, "Ощадбанк" самостійно зніматиме з їх рахунків кошти та переказуватиме їх надавачам компослуг.

Раніше народний депутат від фракції "Батьківщина" Іван Крулько заявив про необхідність ліквідації субсидій в Україні, але лише після підвищення доходів громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ