Today.ua

Командуючий ООС розповів про вплив президентських виборів на ситуації на Донбасі

Проведення в Україні президентських виборів 31 березня жодним чином не вплине на бойову готовність українських військ і утримання займаних ЗСУ бойових позицій. Про це заявив командувач ООС Сергій Наєв в інтерв'ю одному з українських видань.

Коментуючи можливу ескалацію ситуації в період виборів, Наєв зазначив, що прогнозувати її ймовірність складно, оскільки дії Росії і незаконних збройних формувань є непередбачуваними.

"Всі українці вже зрозуміли, наскільки непередбачувано, нечесно і нечисто може діяти країна-агресор. Відомо, що і на державні та релігійні свята в Україні, і тим більше тоді, коли в нашій державі відбуваються якісь політичні процеси, Росія часто посилює натиск на Україну, а її окупаційні війська - вогневий вплив на позиції Об'єднаних сил", - розповів Наєв.

Він також запевнив, що виборче право військовослужбовців буде забезпечено, і голосування українців на виборах президента жодним чином не вплине ані на бойову готовність військ, ані на утримання займаних українськими захисниками позицій.

Також Наєв наголосив, що всі військовослужбовці, які несуть службу в районі проведення операції Об'єднаних сил, зможуть скористатися конституційним правом і проголосувати на президентських виборах 31 березня. Вже понад місяць проводиться підготовка до проведення голосування для ЗСУ.

Нагадаємо, Росія здійснила дві кібератаки на сайт Центральної виборчої комісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ