Today.ua

Командуючий ООС прогнозує новий наступ російських окупантів на Донбасі

Росія планує новий наступ на Донбасі. Такий прогноз висловив командуючий операції Об'єднаних сил Сергій Наєв в інтерв'ю одному з українських видань.

Він пояснив, що про планування Росією нового наступу говорить те, що РФ втричі посилила розвідку на Донбасі, а також суттєво збільшила кількість військових і техніки на сході країни.

"По-перше, вони збільшили кількість військ в зоні конфлікту. Наприклад, там, де було 8 тактичних батальйонів біля українсько-російського кордону, їх стало 12. І це тільки в моїй зоні відповідальності. Вони також істотно збільшили кількість авіації, готової до дій з повітряних баз по той бік лінії фронту, біля Донецьку", - зазначив він.

Крім того, за словами Наєва, на Донбасі активізувалися російські диверсійно-розвідувальні групи. Це силам ООС вдалось встановити завдяки перехопленню їхніх розмов. Зокрема українські військові виявили особливий тип супутникового зв'язку, використовуваної старшим офіцерським складом російської армії. Присутність російських генералів, як зазначає Наєв, свідчить про те, що відбувається перегрупування військ, що, вірогідно, є підготовкою до наступу.

"Їхні розвідувальні потужності збільшилися в три рази: більше ДРГ, більше груп перехоплення радіопереговорів, більше шпигунів. Так відбувається, як правило, напередодні настання", - наголосив Наєв.

На його думку, ймовірність наступу російських військ почала збільшуватись після інциденту у Керченській протоці в листопаді.

Нагадаємо, бойовик "ЛНР" з Єнакієвого отримав 10 років тюрми.

Також раніше повідомлялось, що на Донбасі ліквідовано бойовика "ДНР" з Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ