Today.ua

Коли закінчиться епідемія коронавіруса в Україні: у МОЗ назвали дату

Коронавірус охопив вже 22 382 українців і забрав життя 669 осіб. У Міністерстві охорони здоров'я вже спрогнозували дату, коли в країні не зафіксують жодного нового випадку захворювання коронавірусом. Цей день, за словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, може настати 22 червня.

Такий прогноз дуже обнадіює. Це означає, що нульова статистика захворюваності коронавірусом в Україні може спостерігатися вже менше, ніж через місяць, а значить завершення карантину вже не за горами. За словами Ляшка, географія циркулювання COVID-19 повторює грип. Однак, ще не відомо, чи вплине на поширення вірусу настання літа і підвищення температури повітря.

"Досить багато буде залежати, чи є сезонність у цього вірусу, чи ні", - зазначив Ляшко.

Україна орієнтується на європейську статистику, а в країнах Європи, як відомо, рівень захворюваності знижується. Країни поступово виходять з карантину і повертаються до буденного життя. Однак, у деяких регіонах після ослаблення карантинних заходів почався новий сплеск захворювання. Тому в Україні і не поспішають знімати карантин, щоб не допустити повторного спалаху.

Раніше повідомлялося, що інфіковані коронавірусом в Україні мають право на ряд безкоштовних медичних послуг. Дізнайтеся, як можна пройти безкоштовний тест ПЛР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ