Today.ua

Коли відкриють дитсадки: уряд прийме рішення 20 травня

Карантин в Україні було введено ще в середині березня на тлі пандемії коронавірусу. В рамках обмежувальних заходів уряд прийняв рішення про закриття всіх навчальних закладів, дитсадків, торговельних центрів, спортзалів, перукарень, салонів краси, закладів громадського харчування і т.д. Однак з 11 травня в країні почали поступово послаблювати обмежувальні заходи.

Загалом урядом передбачається 5 етапів виходу країни з карантину. В рамках одного з етапів відкриються дитячі садки.

Так, Кабінет міністрів України наступної середи, 20 травня, прийме рамкове рішення щодо дати відкриття дошкільних дитячих установ, але робота дитсадків буде поновлюватись відповідно до актуальної епідеміологічної ситуації в кожній області України.

Як заявила виконуюча обов'язки міністра освіти і науки Любомира Мандзій, в даний час готуються методичні рекомендації щодо того, як забезпечити безпеку в дошкільних дитячих установах.

"Необхідно підготувати самі установи. Там повинні бути і антисептики, і інші засоби... Ми розуміємо, що не зможемо збільшити площі установ дошкільної освіти, але ми зможемо впорядкувати процеси", - зазначила вона.

За її словами, оновлені правила роботи дитячих садків в Україні можуть бути готові вже у наступний понеділок.

Нагадаємо, раніше в рамках послаблення карантину Кабмін дозволив роботу непродовольчих ринків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ