Today.ua

Коли і в якому режимі в Україні запрацюють кінотеатри: названа дата

У зв'язку з пом'якшенням карантину в ряді областей, а також у Києві, з 2 липня відкриваються кінотеатри, які не працювали з кінця березня. Про це публічно заявив співвласник мережі кінотеатрів "Планета кіно" Дмитро Деркач. Ще одна кіномережа Multiplex також оголосила про відновлення роботи.

Постановою Кабміну №500 кінотеатри виключили зі списку заборонених до відкриття об'єктів. Тепер відкриття/ закриття кінотеатрів регулюється місцевими органами влади в залежності від епідеміологічної ситуації в регіоні. На даний момент дозволено відкрити кінотеатри в Києві, Харкові, Сумах. До 2 липня стане відомо про ситуацію у Львові та Одесі.

"Плануємо відкриватись 2 липня - там, де не діє заборона від місцевих властей", - підтвердив Дмитро Деркач.

Власникам кінотеатрів поки що не оголосили перелік вимог щодо заходів безпеки. За попередньою інформацією, завантаження кінозалу буде дозволено не більше ніж на 50%, а також зали необхідно буде ретельно прибирати і протирати поверхні між сеансами.

Нагадаємо, 24 червня у столиці дозволили роботу басейнів, кафе і ресторанів (без дитячих кімнат), театрів, ТРЦ, а також дозволено проведення культурних та мистецьких заходів чисельністю до 10 осіб. Вимога носити захисні, а також дотримуватися соціальну дистанцію, у всіх цих місцях залишається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ