Today.ua

Ігор Коломойський шантажує Зеленського розколом “Слуги народу“: яку умову висунув олігарх

Український олігарх Ігор Коломойський значно наростив свій вплив у парламентській фракції "Слуга народу". Кількість його людей у партії Зеленського зараз не менше 40 людей, в той час як в уряді "своїх" людей бізнесмен не має. У зв'язку з цим Коломойський виставив президенту Володимиру Зеленському умову. Йдеться про те, що якщо гарант Конституції України введе політика Ігоря Палицю в Кабмін в якості прем'єр-міністра, або віце-прем'єр-міністра, тоді бізнесмен не буде розколювати "Слугу народу", повідомляє "Українська правда".

Один із впливових депутатів "Слуги народу" розповів, що суть шантажу проста. Під загрозою дострокових виборів Коломойський хоче змусити Зеленського поділитися владою з його протеже і віддати крісло прем'єра чи віце-прем'єра Палиці.

У ЗМІ повідомляють, що Володимир Зеленський опинився в патовій ситуації, і зараз не знає, як з неї вийти.

"Беня трохи шантажує Зеленського, що виведе своїх зі "Слуги народу "і розвалить коаліцію. А замість цього пропонує" посилити "її за рахунок входження групи "За майбутнє, - прокоментував анонімний "слуга народу".

Щодо можливого входження "За майбутнє" в коаліцію з "слугами" народу висувається Коломойським Ігор Палиця заявив УП, що "ніколи не чув таких розмов".

"Я не впевнений, що наша група погодилася б на коаліцію, навіть якщо б була така пропозиція", - запевняє Палиця.

Сам Коломойський заперечує інформацію про шантаж Зеленського зі свого боку. Він запевняє, що не збирається розколювати "Слугу народу", і натякнув, що це може статися тільки в тому випадку, якщо монобільшість сама не захоче розпастися.

"Те, що ви говорите - брехня. Це фантастика. Так, монобільшінства де-факто немає. Але навіщо мені, як ви говорите, щось розхитувати? І я не хочу, щоб Палиця став прем'єром. При де-факто президентської моделі управління , то прем'єр-міністр - це технічна людина. це самогубство і людське, і політичне. Я не можу товаришеві таке бажати ", - заявив олігарх" Українській правді ".

Нагадаємо, колишній керівник Офісу президента України Андрій Богдан розповів в інтерв'ю, чи впливає Ігор Коломойський на Володимира Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ