Today.ua

Коломойський розповів про мету судових процесів у справі ПриватБанку

Олігарх Ігор Коломойський розповів, як буде домагатися вигідного для себе рішення у справі про націоналізацію ПриватБанку. Про це він сказав в інтерв'ю українським журналістам.

Відповідаючи на питання про мету судових позовів, олігарх зазначив, що "повернути все назад - це не головна мета".

"Перше завдання - це скажіть - "правильно" або "неправильно". Тобто пограбували мене або все було чисто і кошерно", - зазначив Коломойський.

Коментуючи озвучену раніше суму компенсації в 2 млрд доларів, Коломойський сказав, що це були його власні кошти.

"Ну це ті гроші, які там просто лежали, які ми туди поклали. Власні кошти, які були покладені в капітал", - зазначив він.

При цьому Коломойський запевнив, що навіть у випадку визнання націоналізації ПриватБанку незаконною, він від нього все одно відмовиться.

"Ну якщо, припустимо, буде встановлено, що була неправильна націоналізація, і піде реституція, і буде встановлено, що належить, ми скажемо: "Нам не треба банк, залиште його собі. Суспільний резонанс у вас, там 155 млрд фантиків лежить, ну облігацій, що не монетизовані, але вам мало банків державних ви хочете ще приватні, розумію, залиште його собі. Дайте нам наш капітал, який ми внесли. Рівно стільки, скільки ми туди внесли, дайте нам назад. Хто повинен віддати? Повинен віддати новий власник. Це міністерство фінансів, тобто держава", - наголосив він.

https://www.youtube.com/watch?v=QXRJEFJIrzo

Нагадаємо, раніше Коломойський подав нові позови до ПриватБанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ