Today.ua

Колишнього главу МВС Віталія Захарченка заочно заарештували в Україні

Главу МВС часів Януковича заочно заарештували в Україні. Стало відомо, що колишньому міністру внутрішніх справ України Віталію Захарченку, стосовно якого з 2017 року проводиться спеціальне досудове розслідування, Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою — заарештував заочно. Про це повідомив керівник Управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

Варто відзначити, що раніше у відповідь на аналогічні клопотання суд погоджувався лише на затримання і доставку в суд. На цей раз суд прийняв сторону боку звинувачення.

Нагадаємо, екс-міністр МВС Віталій Захарченко звинувачується в організації вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів в Україні, скоєних у період з 18 по 20 лютого 2014 року в центрі Києва по відношенню до учасників Революції гідності.

Рааніше Печерський райсуд Києва зняв арешт з майна колишнього міністра МВС Віталія Захарченка, яке зареєстроване на нідерландську компанію “Фонд Адміністративне бюро LVV”. Рішення було прийнято у рамках справи про незаконне збагачення і відмивання грошей екс-міністра. Інформація про це зберігається в “Єдиному державному реєстрі судових рішень”.

Також повідомлялося, що Генеральна прокуратура України остаточно завершила розслідування у справі про розстріли активістів Євромайдану. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ