Today.ua

Кава латте: як правильно приготувати в домашніх умовах смачний напій

Кава латте – неймовірно смачний напій, який можна приготувати в домашніх умовах. Як це зробити швидко і просто, не порушивши класичну рецептуру?

Кава латте: рецепт

Спосіб приготування:

Зваріть звичайну чорну каву (еспрессо) будь-яким звичним для вас способом.

Молоко жирністю 2,5 – 3,2 % влийте у френч-прес, додайте ваніль і збийте до стану піни. Зазначимо, що молоко жирністю 3,5 % і вище збити не вийде, тому його краще не використовувати, а знежирене молоко не додасть приємного вершкового смаку вашому ранковому латте. Крім того, збити молоко можна за допомогою капучинатора, міні-міксера або звичайним міксером.

Гарячу каву розлийте по чашках або, якщо хочеться створити атмосферу італійської кав'ярні, по келихах для айріш кави.

Вливайте молоко тонкою цівкою не в центр, а по стінці чашки, рідини змішаються, а на поверхні утвориться смачна пінка завтовшки не більше півтора сантиметрів.

Якщо хочеться солоденького латте, то додайте цукор або сироп в заварену каву.

Ще більш ефектною і смачною кава латте буде, якщо ви її перед подачею до столу посипете меленою корицею або тертим шоколадом.

Приємного апетиту!

Приготуйте також в домашніх умовах чорну каву, капучино і каву раф. Все дуже просто, якщо взяти на озброєння поради професійних бариста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ