Кава латте – неймовірно смачний напій, який можна приготувати в домашніх умовах. Як це зробити швидко і просто, не порушивши класичну рецептуру?
Кава латте: рецепт
- 1 мірна ложка свіжомеленої кави
- 0,3 склянки молока
- Щіпка ванілі
- Солодкий сироп або цукор за смаком
Спосіб приготування:
Зваріть звичайну чорну каву (еспрессо) будь-яким звичним для вас способом.
Молоко жирністю 2,5 – 3,2 % влийте у френч-прес, додайте ваніль і збийте до стану піни. Зазначимо, що молоко жирністю 3,5 % і вище збити не вийде, тому його краще не використовувати, а знежирене молоко не додасть приємного вершкового смаку вашому ранковому латте. Крім того, збити молоко можна за допомогою капучинатора, міні-міксера або звичайним міксером.
Вливайте молоко тонкою цівкою не в центр, а по стінці чашки, рідини змішаються, а на поверхні утвориться смачна пінка завтовшки не більше півтора сантиметрів.
Якщо хочеться солоденького латте, то додайте цукор або сироп в заварену каву.
Ще більш ефектною і смачною кава латте буде, якщо ви її перед подачею до столу посипете меленою корицею або тертим шоколадом.
Приємного апетиту!
Приготуйте також в домашніх умовах чорну каву, капучино і каву раф. Все дуже просто, якщо взяти на озброєння поради професійних бариста.